Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българското вино може да се наложи по света с по-добър имидж и маркетинг

Маурицио Ферери, сомелиер, председател за България на Европейската школа за сомелиери и на Италианската федерация на готвачите в България, Бизнес старт, 17.01.2020

В понеделник в Галерията за национални богатства в София ще бъдат представени Европейската школа за сомелиери и Италианската федерация на готвачите в България. Целта е да се предаде опитът, познанието и традиционната култура на Италия в областта на храните, виното и кулинарията.

По-добър имидж и маркетинг на България ще ни помогнат за налагане на български бранд вино в света. Страната ни трябва да търси своята ниша. Любопитството на българина би било в основата за формиране на култура за познаване на виното и на популяризиране на качеството му. От друга страна, добрите традиции по отношение на старата българска кухня напоследък се губят. Това мнение изрази Маурицио Ферери, сомелиер, председател за България на Европейската школа за сомелиери и на Италианската федерация на готвачите в България, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"България има стари традиции за вино, както и добри професионалисти, т.е. този бизнес може да расте. По принцип най-популярният сорт е мавруд", изтъкна гостът.

"Сортът Керацуда е с голям потенциал, има фин аромат и приятен вкус".

По отношение на виното гостът направи и паралела, че във Франция има сортове, които са международни и се отглеждат почти навсякъде, докато в Италия са налице хиляда вида сорт грозде, които са местни.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт