Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво е мястото на България в производството на метални конструкции?

Емил Николов, изпълнителен директор на „АК Електрик“ АД, Бизнес старт, 09.01.2020

Компанията „АК Електрик“ е част от шведската AQ Group, която се занимава с производството на метални конструкции и електрически табла. Идеята е да доставим на нашите клиенти завършен продукт от суровия материал до готовото изделие. Това каза Емил Николов, изпълнителен директор на „АК Електрик“ АД, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Той обясни, че компанията изпълнява разработки, които са правени извън България, като това изисква голям опит и познаване на различни видове стандарти.

„В България се концентрират необходимите познания, българите са много гъвкави и се напасват спрямо изискванията“.

Николов разказа,че България е първата страна, с която AQ Group започва своята експанзия в световен мащаб.

“България е партньор с AQ Group още от самото начало. Компанията със своя опит и гъвкавост може да установи добри контакти и организационни ситуации, които могат да гарантират доставките на висококачествени продукти“.

Гостът сподели, че компанията обслужва браншове като телекомуникации, обща индустрия, автомобилостроене и здравеопазване.

„На българския пазар като комплексност нямаме конкуренция, тъй като ние съвместяваме много процеси и компетенции“.

Според Николов лошите условия са пречка за създаването на добри продукти, затова „АК Електрик“ създава подходящи условия, благодарение, на които продуктите да бъдат на световно ниво.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт