Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви договорености постигнаха медиците след срещата с премиера?

Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Бизнес старт, 17.12.2019

Срещата вчера при премиера беше една много добра работна среща, защото ние поставихме нашите проблеми, казахме какво искаме от много време. Получихме обещания за по-регулярни срещи, за да може проблемите да не се натрупват и да можем да ги обсъждаме. Това каза Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Новият рамков договор ще бъде подписан за 3 години. Много е важно в него да бъдат включени клаузи, които да удовлетворяват както работещите, така и пациентите“.

Василева обясни, че ще бъде определен процент от заработката на всяко клинично заведение за заплащане на труда, но този процент все още не е публично огласен.

Според нея предложението на премиера лекарите да се откажат от част от заплатите си в полза на възнагражденията на медицинските сестри, не е било сериозно.

Гостът говори и за това как ще се повиши контролът в здравната система

„Беше договорено, че ще има по-висока степен на контрол от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, както и от регионалните центрове по здравеопазване“.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт