Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Визия за София: Необходими са инвестиции в северната и западната част на столицата

Арх. Любо Георгиев, ръководител на екип "Визия за София", Светът е бизнес, 29.11.2019

Със събитието "Защо е важно да имаш визия" приключи работата по изготвянето на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии.

Данните от "Визия за София" показват повече инвестиции в южната част на града. Важно е да насочим повече такива в северната и западната част на града, за да не се стига до социални дисбаланси. От една страна, за това ще помогнат плановите инструменти, а от друга - общинските инвестиции. Това мнение изрази арх. Любо Георгиев, ръководител на екип "Визия за София", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Гостът уточни, че за щастие в София има много активни хора и организации, които взимат отношение към развитието на столицата.

"Добре е да имаме визия и целенасочено обединени усилия, в противен случай изпадаме в нуждата да решаваме проблемите "на парче" и започваме да изразходваме ресурсите си хаотично и некоординирано".

Според архитект Георгиев София трябва да бъде компактен и многообразен град, който следва да е адаптивен към климатичните и технологичните промени, роботизацията, личностните взаимоотношения.

Още по темата

Георгиев направи уточнението, че компактност не трябва да се приема като презастрояване, а като удобство и достъпност.

"В южните части на София се наблюдава презастрояване".

"Мобилността вълнува доста хората. Във "Визия за София" се акцентира върху ролята на градския транспорт и подобряването на достъпността и бързината му", подчерта гостът.

Последни новини
Още от Бизнес старт