Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо онлайн търговията попада в полезрението на НАП?

Адв. Симеон Хинков, адвокатска кантора "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов", Теодор Кафеджиев, vsichkioferti.bg, Бизнес старт, 25.11.2019

Темата за регулациите при онлайн търговията е особено актуална заради наближаващите разпродажби и намаления. В същината си онлайн търговията е като обикновената търговия. Но фактът, че сделката се случва от разстояние дава повече права на клиентите. Това каза адв. Симеон Хинков, адвокатска кантора "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„Най-известното правило е, че може да се върне стоката в 14-дневен срок от получаване, без да има дефекти“.

Той обясни защо НАП започва да обръща повече внимание на търговията.

„Миналата година по време на Черния петък са продадени стоки за 350 млн. лева. Все по-голяма част от тези сделки се случват онлайн. Тази година продажбите ще са повече. Все по-голяма част от сделките се случват онлайн с наложен платеж. Логично е данъчните власти да проследят тези сделки, за да ги обложат, тъй като се реализира търговска дейност, която не е по-различна от продажбата в мол“.

Теодор Кафеджиев, vsichkioferti.bg, коментира, че все повече хора пазаруват онлайн, защото така могат да вземат много по-информирано решение.

„Потребителите могат онлайн да сравнят характеристиките и цените на продукта“.

Той коментира, че за поредна година телевизорите са най-продаваната стока онлайн.

Във видеото може да чуете и за онлайн продажбите през социалните мрежи.

Последни новини
Още от Бизнес старт