Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Срещата между Тръмп и Ердоган била чисто имиджов ход?

Тайфур Хюсеин, журналист, Бизнес старт, 14.11.2019

През 2013 г. когато имаше протести и голям корупционен скандал в Турция, отношенията между Ердоган и американския президент Обама, а след това и с Тръмп, доста се влошиха. Това стана паралелно с политиката, която води турският президент. Това коментира журналистът Тайфур Хюсеин, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„От онази страна, която беше пример за целия мюсюлмански свят, изведнъж Ердоган обърна от политиката, която водеше към демократизация, към все по-авторитарно управление“, коментира още гостът.

Според Хюсеин след срещата между двамата президенти се забелязва нова червена линия от страна на американския президент.

“Ако въпросните ракети C400 бъдат закупени, но не бъдат използвани, това няма да е проблем за бъдещите взаимоотношения между Турция и САЩ. Но в замяна на това Турция ще получи възможност да развива своите търговски взаимоотношения със САЩ“, обясни още той.

Журналистът коментира, че начинът на управление на Ердоган впечатлява Тръмп и че като манталитет държавните глави на двете страни много си приличат.

„Самата среща беше много добър имиджов ход от страна на Ердоган“

Според госта остава истински големият въпрос какво свързва Ердоган и Тръмп и на какво се дължи това приятелско представяне на взаимоотношенията и на двамта президенти, като на този етап може само да се гадае.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт