Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лесно ли се прави бизнес с електрически скутери?

Огнян Божилов, основател на производителя на електрически скутери "Narcine", Бизнес среща, 21.10.2019

Правилата за електрическите скутери в законодателен аспект все още са спорни, като изключим Западна Европа, където до голяма степен те са орегулирани като одобрение и начин на използване и има какво да се използва като примери. Това мнение изрази Огнян Божилов, основател на производителя на електрически скутери "Narcine", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Намерението на госта да произвежда електрически скутери се е зародила преди 3 години.

"Идеята ни бе за компактен електрически велосипед, за да предложим алтернатива на автомобила за ежедневно пътуване в града. Оттогава досега сме направили повече от 3 прототипа, тествани на редица тест драйв събития, където е събрана обратна връзка от много хора".

"В момента имаме няколко първоначални клиенти и преговаряме с инвеститори за първоначална инвестиция, за да стартираме производство. Мислим за потенциална платформа за споделено наемане на скутерите", посочи гостът.

Огнян Божилов изтъкна, че максималният пробег с едно зареждане на настоящите прототипи е около 25 км., но сподели, че се работи по подобрения, което ще позволи до 50 км. пробег. Той уточни още, че едно зареждане отнема около 4 часа.

"За момента моторът и батерията са части от готови производители. Шаситата са изцяло наш дизайн, произвежда ги фирма от Пловдив. Сглобяването се реализира в София. При по-масово производство бихме изнесли част от него в чужбина".

Божилов заяви още, че за да е рентабилно такъв тип производство, трябва да има поне няколкостотин бройки месечно.

Последни новини
Още от Бизнес старт