Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Опасна ли е за Великобритания замяната на Джонсън на премиерския пост?

Проф. Росен Стоянов, преподавател в НБУ, Бизнес старт, 02.10.2019

Нищо лошо няма да се случи, ако Борис Джонсън бъде заменен на поста на британски премиер. Това каза проф. Росен Стоянов, преподавател в НБУ, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Демокрацията, особено там, където е добре установена и има силна база, предполага наличието на хора, които са подготвени и в конкретен момент биха могли да изявят себе си в дадено амплоа“.

Според Стоянов ситуацията в Кралството като цяло не може да се прогнозира с висока доза точност, тъй като е изключително динамична.

“Борис Джонсън вече се опита да изиграе другите, за да получи възможност за нови избори и нов мандат. Лейбъристите обаче са наясно, че няма как да надвият над основния си опонент и да вземат властта в момента“.

„Последиците от Brexit за Великобритания ще бъдат краткосрочни“, отбеляза още Стоянов.

„Великобритания е държава с невероятни възможности и потенциал, така че каквото и да се случи – раздяла с Европейския съюз със или без споразумение, оставане под някаква форма в блока и пр., няма в средносрочен и дългосрочен план да наруши стабилността на държавата, управлението и интереса на британските граждани“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт