Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Предварителните поръчки на iPhone дават глътка въздух на Apple

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 17.09.2019

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Предварителните поръчки за най-новите модели iPhone на Apple се радват на по-добър старт от тези година по-рано, твърдят няколко анализатори от Wall Street, позовавайки се на собствени проучвания. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"През миналата седмица компанията представи три нови модела iPhone, които имат по-добри процесори и нови функционалности за камерата. Устройствата носят имената iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, а цените им са между 699 долара и 1099 долара".

Анализаторът на TF International Securities Мин-Чи Куо, познат като един от хората, които следят внимателно компанията от Купертино, твърди, че търсенето на новите модели iPhone надминава очакванията, а голяма част от него се дължи на китайските потребители, обясни Кирилова.

"Китай, Хонконг, Макао и Тайван (Широк Китай) е третият по големина регион от гледна точка на продажбите за 2018 г. След като сигнализира за отслабването на ръста на продажбите по-рано тази година, Apple се сблъсква с проблеми в търсенето, предизвикани от отстъпките, които правят китайските онлайн търговци на дребно".

Китайският сайт за електронна търговия JD.com обяви тази събота в официалния си акаунт в Weibo, че предварителните продажби на серията iPhone 11 са скочили с 480% спрямо предходната година, а топ три на най-популярните продукти са iPhone 11 Pro в зелен цвят и стандартният iPhone 11 в черно и лилаво, коментира тя.

Вижте целия технологичен коментар във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт