Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple отново излиза на облигационния пазар

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. ред. на Investor.bg, „Бизнес старт“, 05.09.2019 г.

Създателят на iPhone отново се завръща на облигационния пазар след двугодишно отсъствие, емитирайки дълг на стойност 7 млрд. долара. С този акцент започва традиционния си технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Apple продава първостепенни необезпечени облигации в пет части, като най-дългосрочните са за сумата от 1,5 млрд. долара и за период от 30 години. Доходността по тях ще е 1,03 пр. п. над тази по ДЦК.

Общо 21 компании пуснаха облигации на стойност 25 млрд. долара след Деня на труда в САЩ, за да се възползват от почти рекордно ниската доходност.

Още по темата

Един от старите проблеми на Facebook отново се завърна, за да предизвика нова вълна от недоволство към социалната мрежа. Миналогодишният скандал с Cambridge Analytica е напът отново да пламне, след като стана ясно, че телефонните номера на над 420 млн. потребители са изтекли в мрежата.

Файл с тази чувствителна лична информация е бил открит от изследовател по сигурността на информационните технологии, но в отговор Facebook заяви, че става дума за стари данни.

Защо акциите на Slack се сринаха след резултатите за първото полугодие на 2019 г. може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт