Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Клипът на АЕЦ „Козлодуй“ - добра или лоша реклама?

Максим Бехар, PR експерт, „Бизнес старт“, 04.09.2019 г.

Лоша реклама“ в съвременния свят наистина може да има, но случаят с рекламния клип на АЕЦ „Козлодуй“ по повод 45 години от откриването на централата не е такъв. Това мнение сподели PR експертът Максим Бехар в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Едно подобно изпълнение се прави повече за екипа, който работи в АЕЦ „Козлодуй“. Няма нищо лошо в това и останалите седем милиона българи да видят от къде им идва електричеството. Когато спре токът, всички се сещат за „енергото“, но, когато всичко е наред, никой не мисли за хората там“.

Козлодуй“ е първата атомна електроцентрала на Балканите и една от първите в Европа, припомня Бехар. И макар композицията на песента да звучи леко остаряла, той смята, че аудиторията, към която е адресирана, е именно сред хората от поколението на сладникавия поп.

Още по темата

„Разбира се, че има и лоша реклама, но има и начини, с които да ѝ се противодейства. Не съм сигурен, че в днешно време действа слогъна „няма лоша реклама“. Преди 20 години може би беше точно така. Виждаш нещо в телевизията, правилно ти е споменато името или компанията и хората са те видели и запомнили. Сега социалните медии преобърнаха света с главата надолу. Всяка една „лоша реклама“ може да бъде дискутирана до безкрай, да бъде разтягана, така че имиджът на продукта да пострада“.

Успешната реклама е тази, която предизвиква атракция и тази, която може да привлече внимание и може да остане в съзнанието, казва още Бехар.

Вижте и видео с коментара!

Последни новини
Още от Бизнес старт