Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Nokia е лидер при актуализацията на софтуер за смартфони

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. ред. Investor.bg, „Бизнес старт“, 02.09.2019 г.

Оказва се, че близо 96% от смартфоните с бранда Nokia, които са продадени кумулативно от третото тримесечие на 2018 г. до сега вече работят с новата операционна система Android Pie или са получили издадени за тях актуализации. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в технологичната си рубрика за „Бизнес старт“.

С изключение на Nokia и Lenovo представянето на другите производители на смартустройсва в актуализацията на своите устройства е доста слабо.

Средно хората на най-големите пазари - Европа, САЩ и Китай, запазват своя телефон в продължение на 30 месеца, което прави актуализациите доста важни, за да се гарантира доброто потребителско преживяване.

Още по темата

Междувременно в света на компютърните игри се очаква раздвижване от гиганта Activision Blizzard, след като преди седмица излезе най-новата версия на World of Warcraft Classic.

Финансови анализатори прогнозират ръст в цената на акциите за компанията, след като редица рекорди за играта бяха подобрени, сред които и този за зрители в платформата Twitch, където геймъри от целия свят могат да следят на живо представянето на някои от най-добрите състезатели в света на компютърните игри.

На каква хакерска атака са подложени собственици на iPhone в Пекин може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт