Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Руската ОС „Аврора“ ще захранва нови таблети на Huawei

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. ред. на Investor.bg, „Бизнес старт“, 27.08.2019 г.

Китайският технологичен гигант Huawei води усилени преговори с разработчиците на руската мобилна операционна система „Аврора“, като целта е тя да захранва 360 000 от новите таблети на производителя. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в технологичната си рубрика за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Huawei прави всичко необходимо, за да намери алтернатива на Android след възникналите проблеми през изминалата година на търговски конфликти между САЩ и Китай

Именно съревнованието между Вашингтон и Пекин коства около 10 млрд. долара приходи от продажба на смартфони за азиатския производител на мобилни технологии.

Аврора“ би трябвало да е на разположение за таблетите през идния август. В случая обаче става дума за участие на китайската компания в преброяването на населението в Русия през 2020 година.

Още по темата

Една от първите компании за роботизирани таксита в САЩ - Waymo, публикува първите реакции на потребители от своята тестова услуга във Финикс и Сан Франциско.

70% от отзивите са положителни, но компанията възнамерява да се фокусира върху негативното преживяване на пътниците, за да реши в бъдеще всички възможни дефекти, които биха отблъснали потребителите от услугата.

Какво споразумение постигнаха Доналд Тръмп и Еманюел Макрон по повод дигиталния данък върху технологичните гиганти може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт