Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Понижението на основния лихвен процент от Фед е поправка на грешката от декември 2018 г.

Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, „Бизнес старт“, 01.08.2019 г.

Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, „Бизнес старт“, 01.08.2019 г. Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, „Бизнес старт“, 01.08.2019 г.

Федералният резерв (Фед) оправда очакванията на най-малко 80% от трейдърите в Щатите, намалявайки основния лихвен процент с 0,25%, което е своеобразна поправка на грешката от декември миналата година, когато лихвите се повишиха и се стигна до сериозни понижения на пазарите. Това мнение изрази председателят на Асоциацията на трейдърите в България Васил Банов пред Христо Николов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„През декември 2018 г. повишението на лихвения процент от Фед с 25 базисни пункта беше грешка, защото прекалено бързо затегнаха ситуацията и пазара падна с близо 20%. Тази корекция сега идва като оправяне на грешката“.

Настоящото решение би могло да доведе до надуване на балон в сектора с компании, които заявяват намерение да въведат блокчейн технологии, казва още Банов.

„Дългосрочно съм много положително настроен към Facebook. Ако Libra бъде пусната на криптопазара, очаквам да има сериозни трусове. Очаквам дори повечето криптовалути да изчезнат“.

Още по темата

Европейската централна банка (ЕЦБ) би трябвало да прибегне към понижение на лихвите през септември с оглед лошите резултати за икономиката в Европейския съюз (ЕС), предполага анализаторът.

„Смятам, че следващата глобална криза ще започне от Европа, особено ако имаме Брекзит. Може би до шест месеца след това ще изпаднем в рецесия“.

Какви други прогнози за глобалната икономика даде Васил Банов може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт