Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Печалбата на Microsoft надмина очакванията благодарение на бизнеса с облачни услуги

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, Бизнес старт, 19.07.2019 г.

Американският гигант Microsoft успя да надмине очакванията на анализаторите за четвъртото тримесечие по отношение на печалбата и приходите благодарение на продължаващото увеличение на продажбите на нейния бизнес с облачни услуги, което изпрати акциите му до исторически връх. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

Откакто главният изпълнителен директор Сатя Надела пое управлението през 2014 г., Microsoft променя стратегията си и се насочва от своята операционна система Windows към облачни услуги, припомни Кирилова.

"Ръстът на приходите от Azure е достигнал 64% през фискалното четвърто тримесечие, което завърши на 30 юни, в сравнение с 89% година по-рано и 73% през предходното тримесечие. Microsoft не предоставя данни за абсолютните приходи от Azure, а слива данните в “звеното за интелигентни облаци”, чиито приходи са 11,4 млрд. долара, в сравнение с прогнозираните от анализаторите 11 млрд. долара".

Освен това компанията прогнозира между 10,3 млрд. и 10,5 млрд. долара за въпросното подразделение за фискалното първо тримесечие, което е над средната оценка на анализаторите за 10,13 млрд. долара, добави редакторът.

"Прогнозата помогна цената на акциите на Microsft да се изкачи с 2,6% по време на следборсовата търговия до рекордния връх от 140 долара".

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт