Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Детският интерактивен център TechnoMagicLand е привлякъл 14 000 посетители за 1 г.

Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика", Бизнес старт, 11.07.2019

Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

TechnoMagicLand - създаденият от компанията "ТехноЛогика" съвместно със София Тех Парк детски интерактивен център за наука и технологии, днес отбелязва първата си годишнина.

За една година TechnoMagicLand е привлякъл над 14 000 посетители за 1 година. Имаме 115 организирани групи от 23 селища на България, над 300 демонстрации по 10 теми от физика и химия, 6 различни курса на преподаване, работилници по 9 теми и 3500 последователи във Фейсбук с по 30 нови на ден. Това заяви Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Към експозицията с експерименти имаме и една нова - 8 частни училища разпознаха иновативния подход и провеждат часове от учебната програма в TechnoMagicLand, посочи Огнян Траянов като качествено измерение от дейността на центъра.

Учене чрез забавление и състезателен характер

"Дадохме възможност на таланти от софийските училища за доброволчество, те са 15 на брой. Вече 25 години работим по програми и проекти, които целят да привлекат младите към точните науки и технологиите. През последните 5 години 1% от приходите на фирмата отива за корпоративна-социална отговорност и в нея образователните инициативи са водещи".

Освен реализираната инвестиция от 750 000 лв. за стартирането на TechnoMagicLand всяка година планирано ще влагаме по 100 хил. лв., за да гарантираме устойчиво развитие, съобщи Огнян Траянов. От друга страна, имаме непрекъснато обновяване на експонатите в базата, 20% са нови, разкри още той.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт