Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Барак Обама може да посети България догодина

Адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес, Бизнес старт, 11.07.2019

Адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През май 2020 г. в България ще се проведе световната среща на FBN NextGeneration, на която ще присъстват около 300 делегати от всички страни по света. Организацията има амбициозната цел и вече е отправила официална покана към 44-тия американски президент Барак Обама (2009-2017) за присъствие на тази среща. Това съобщи адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Обама беше ключова фигура не само в качеството си на президент, но и със своите стратегия и виждания... Хубаво е визията му за бъдещето да се предаде по някакъв начин“.

По информация на Bloomberg TV Bulgaria това ще е първото посещение на Барак Обама у нас, ако той приеме поканата.

Гугушев беше част от бизнес делегацията, посетила Китай заедно с президента Румен Радев по-рано този месец. Той коментира търговските отношения между България и азиатската страна, като посочи, че потенциалът за развитието им е много сериозен, но все още не е застъпен докрай.

„Нямаме много реални проекти у нас. Голяма част от проектите ни са на идейна фаза, с пожелателен характер“.

Държавната ни политика би следвало да бъде по-сериозно насочена към диалог с Пекин, както и с привличане на инвестиции от китайската държава, отбеляза Гугушев.

Откриване на банков клон на китайска банка у нас е в основата на привличането на китайски инвестиции, добави той, като посочи, че интерес в това отношение предявява не само China Construction Bank, но и Bank of China, а преговорите с нея дори са в по-напреднала фаза.

Още по темата

Още по темата

„Няма сериозни регулаторни пречки за тази цел. Ако се даде зелена светлина за откриване на клон в България на китайска банка, той най-вероятно ще бъде под шапката на европейско представителство“.

Не е толкова важно обаче на чия банка ще бъде клонът, важното е да има такова присъствие, добави Гугушев.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт