Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Медийните изяви на „специалисти“ убиват туризма, смята доц. Йордан Йорданов

Доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на Управителния съвет на „Сдружение Туризъм“, „Бизнес старт“, 08.07.2019 г.

Проблемът на българския туризъм е, че прекалено много хора започнаха да разбират от него и получават трибуна за изява във възможно най-неподходящото време за това. Подобно мнение изрази зам.-председателят на Управителния съвет на „Сдружение Туризъм“ доц. Йордан Йорданов в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„В България през последните 10-15 години изразът „да популяризираш добрите страни на своя асортимент“ звучи непрофесионално. Сривът в туризма идва най-вече от т. нар. антиимиджов проект от всички видове електронни и неелектронни медии. Комуникацията с крайни потребители в България и чужбина е стресирана от негативното говорене и показване на фрапиращите неща, като случая с джипа на плажната ивица“.

Най-сериозната грешка е, че се водят подобни дебати в разгара на летния сезон, смята още доц. Йорданов. Подобни казуси трябва да се разискват през зимните месеци, а анализи за свършеното да се правят през есента.

Още по темата

„Трябва да се повиши доверието, за да върнем туристите на черноморието. Разпиляността в приказването и изпращането на послания от всякакви видове „специалисти“ точно по времето на жътва, защото в туризма днес е жътвата, ние не може да имаме подобен вид подход. Всичко трябва се прави далече – януари-февруари, а през март вече трябва да млъкнем. Да направим анализите след септември и да си извлечем изводите преди новия сезон. 3-5 години ще са ни нужни, за да тръгнат нещата в правилната посока, ако променим точно този модел“.

Повече детайли около коментара на доц. Йордан Йорданов може да откриете във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт