Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

General Motors ще получи инвестиция в размер на 2,25 млрд. долара от Softbank

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg., „Бизнес старт“, 08.07.2019 г.

Японската технологична компания Softbank ще инвестира солидна сума в отдела за разработване на автономни автомобили на General Motors. Това е един от основните акценти в технологичния коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Дъщерната компания Cruise ще получи финансовата инжекция в размер на 2,25 млрд. долара срещу позиция в борда на директорите за представител на Softbank, като същевременно ще запази конфиденциалност не безценната си информация за технологията на автономните превозни средства.

Още по темата

Норвежката телекомуникационна компания Telenor влиза в открит конфликт с регулаторните органи в Бангладеш, след като бе ограничена честотната лента за интернет услуги в страна.

Компанията търси съдебно решение на спора, като цели да получи обезщетение в размер на 1,5 млрд. долара. Основният ѝ аргумент е, че решението на регулатора е „незаконно“, тъй като то има за цел единствено да окаже натиск върху оператора, повлиявайки негативно върху изживяванията на неговите потребители в мрежата.

За да научите как се отрази развода на Джеф Безос върху състоянието му, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт