Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Съветник на Тръмп: Няма обща амнистия за Huawei

Технологичен коментар, Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 01.07.2019 г.

Новината, че Huawei отново ще може свободно да търгува с американски технологични компании се отрази положително на почти всички индекси в сектора, но се оказва, че до пълна амнистия не се е стигнало, твърди икономическият съветник на американския президент Лари Къдлоу. Изказването на председателя на Националния икономически съвет е основен акцент в технологичния коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Всичко, което ще се случи, е, че министерството на търговията ще предостави някои допълнителни лицензи, когато има обща наличност на частите, от които компанията се нуждае“, казва Къдлоу в интервю за Fox News.

Частичното премахване на забраната за китайската компания все пак остава един от най-важните елементи за сключване на търговско примирие между САЩ и Китай.

Още по темата

Друга водеща новина от технологичния свят е, че Facebook започва активна работа за налагане на забрана за реклами, агитиращи за негласуване на избори.

Разработчиците на социалната мрежа са си поставили за цел да изградят тази своеобразна защита до 2020 г., когато са следващите президентски избори в Щатите. В това има съответната символика, защото през 2016 г. Facebook бе една от платформите, които получиха тежка критика в разпространението на „фалшиви новини“, които са оказали непосредствено влияние върху изборните резултати за новия резидент на Белия дом.

„Ние се фокусирахме върху рекламите, защото в тях има целенасочен компонент", заяви директорът на публичната политика в компанията Нийл Потс. „Ние ги разпознаваме като политическа тактика, която е много по-тясно свързана с потискането на избирателите".

Видео от технологичния коментар може да видите по-горе.

Последни новини
Още от Бизнес старт