Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо българският Лас Вегас остана само грандиозен проект?

Доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин, Бизнес старт, 27.06.2019

Най-силният коз на Елин Пелин за привличането на редица инвеститори от началото на века е добрата пътна инфраструктура. Близостта до София също е предимство, тя обаче носи и своите негативи. Това каза доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Според Симеонов инвеститорите все още гледат на Елин Пелин като на провинция и предлагат по-ниски работни заплати от тези в столицата, принуждавайки много хора да се насочват към нея.

„Бизнесът трябва да започне да преосмисля мястото на Елин Пелин и заплатите да кореспондират на тези в София“.

Симеонов коментира и по-значимите проекти в града, които в момента се изграждат или чиято реализация предстои, като определи за водещ сред тях завода за преработка на пластмасови и други отпадъци за над 40 млн. евро.

Друга тема, на която гостът се спря, е обявената преди няколко дни от Bloomberg TV Bulgaria сделка за голф и спа комплекса „Света София“ до Елин Пелин, в която чуждестранните инвеститори от „България дивелопмънт холдингс лимитед“ продадоха недвижимия имот на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев.

Според Симеонов оттеглянето на азиатските инвеститори, чиито планове бяха за създаването на ваканционно развлекателен комплекс с хотели, казина и закрит аквапарк, част от който трябваше да бъде и голф комплексът, се дължи на недобра организация или финансови проблеми.

„Инвеститорите имаха един грандиозен проект с уникална идея, но по отношение на реализацията не направиха нито една сериозна стъпка“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт