Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България може да започне да изнася роботи за Корея

Инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона", Бизнес старт, 27.06.2019

Обсъждат се опции за износ на роботи от България за Корея. Един от сериозните производители в Пловдив - "Милара", успя да бъде презентиран на корейската страна, съобщи инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Подписан бе меморандум за съвместно сътрудничество в областта на образованието и бизнеса със свободната икономическа зона на южнокорейския град Тегу. Те вече откриват офис при нас и ще можем да предлагаме и на българските компании да инвестират в Корея. Двустранната търговия възлиза на 400 млн. евро годишно. Икономиката ни още е непозната за корейците. Но последните посещения допринасят за популяризиране на възможностите на българската индустрия и преработвателна промишленост".

През последните 3-4 години имаме самочувствието, че сме готови за посрещането на по-големи инвеститори и инфилтрация, твърди инженер Панчев. Всички положени усилия, особено в областта на инфраструктурата и образованието и квалификацията, ни карат да сме спокойни, че ще успеем да задоволим и най-претенциозния инвеститор, допълни още той.

"За тази година имаме инвеститори в областта на производството на автомобилни части и преработвателната промишленост. Някои компании в автомобилната индустрия разширяват дейност дву- и триктрактно. Инвеститорите са доволни от постигнатите резултати".

Работим върху изграждането на 4 проекта, съобщи инженер Панчев. Надяваме се до края на годината да успеем да привлечем един инвеститор, с когото преговаряме повече от година. Става дума за инвестиции в производството на части за автомобили, посочи изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт