Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Аспарух Карастоянов: Очаквам Европа също да се противопостави на Иран

Аспарух Карастоянов, председател на Българо-мароканска търговско-промишлена палата, „Бизнес старт“, 24.06.2019 г.

Конфликтът между САЩ и Иран е все по-близо до точката на кипене и това няма как да остави безучастни световните сили в лицето на Израел, Русия и Европа, смята председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов, коментирайки темата в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Европа има нужда от алиби за противопоставяне срещу Иран. Тя ще се противопостави и това трябва да е категорично. Можем да очакваме в следващата година-година и нещо много сериозни действия в региона“.

Вашингтон показа известна неготовност за начало на военен конфликт с Техеран, за което свидетелства отмяната на планираната атака от президента на Щатите Доналд Тръмп, смята още гостът в предаването. Иранците от друга страна демонстрират далеч по-добра подготовка, успявайки да свалят толкова бързо и прецизно разузнавателния дрон на Америка през изминалата седмица.

Още по темата

„Ако се стигне до военни действия, би трябвало да се тръгне с компютърна атака, за да бъдат предпазени войниците. Не бива да се избързва с преки сражения“.

Войната изглежда неизбежна, според Карастоянов. Той смята още, че полза от нея ще имат САЩ и Русия, докато страните от целия Изток биха били губещи с оглед нуждите им от петрол.

Видео от разговора вижте по-горе.

Последни новини
Още от Бизнес старт