Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple се цели в Оскарите

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 18.06.2019

Apple вече донесе едно предизвикателство на Netflix - по-късно тази година ще пусне Apple TV+, новата стрийминг платформа на компанията за оригинални сериали и филми, но статия в New York Post твърди, че Apple се подготвя и за друга битка с Netflix - за Оскарите. Това разкри Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Според източник на The Post Apple планира да създава по “шест нискобюджетни филма годишно с идеята да са истории, които могат да спечелят наградите на Академията”. Очаква се Apple да харчи между 5 и 30 млн. долара за всеки проект".

Източникът на The Post твърди, че планът на Apple за сезона на Оскарите не зависи от нейното дългогодишно партньорство с A24, подчерта Елена Кирилова. "През миналия ноември двете компании обявиха, че са сключили споразумение, с което A24 ще създава “множество проекти за Apple в рамките на седем години”. Първият беше “On the Rocks” на София Копола, в който участват Бил Мъри и Рашида Джоунс. Дали Apple ще пуска филмите на А24 в кината, предстои да видим", добави още тя.

Още технологични новини прочетете в сайта Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт