Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

BiC не е единствената компания, която планира инвестиции в България

Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Sofia Investment Agency, „Бизнес старт“, 11.06.2019 г.

Новината около планираната инвестиция на френската компания BiC предизвика вълна от интерес в публичното пространство и оказва се това не е единствената голяма фирма, която проучва родния пазар, за да направи своята експанзия. Това коментира главният изпълнителен директор на Sofia Investment Agency Владимир Данаилов за сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Редица чуждестранни инвеститори в момента проучват България и в частност София, за да развиват дейност тук. Те избират страната ни, заради добрата среда за бизнес и качеството на живот. Доверието към България и българските фирми е на най-високото си ниво от членството ни в Европейския съюз насам“.

Важно е все пак да отбележим, че BiC на този етап прави проучване на столицата, като крайното решение ще бъде взето през есента, казва още Данаилов.

„Financial Times също има амбиция София да бъде техния международен офис в Източна Европа“.

Още по темата

До скоро България привличаше единствено инвестиции за колцентрове, но към днешна дата се наблюдава все по-голям интерес в откриването на R&D центрове, отчита изпълнителният директор на Sofia Investment Agency.

„Брекзит има роля в засиления интерес към България. Японската компания Sega цели да смени локацията си от Лондон в София. Ние имаме традиции в разработката на компютърни игри. Давам пример с Imperia Online“.

Целия разговор може да видите по-горе.

Последни новини
Още от Бизнес старт