Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Изслушванията за екстрадицията на Мън Уанджоу стартират през 2020 г.

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 07.06.2019

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу ще оспори екстрадирането си в Съединените щати по обвинение в измама в рамките на изслушвания, които ще започнат на 20 януари 2020 г., сочат съдебни документи, след като нейният екип от защитници се появи пред канадския съдия, разкри Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Екипът на Мън е предложил изслушванията да приключат през октомври 2020 г., като е предвидено и допълнително време до ноември 2020 г., в случай, че е необходимо. Адвокат Даниел Коулс, който е от страната на медийните компании, противопоставящи се на забраната за отразяване на случая, потвърди, че съдията се е съгласил с графика на защитата, само с една малка промяна".

47-годишната Мън, която е дъщеря на милиардера основател на Huawei Technologies Рън Джънфей, беше арестувана на летището във Ванкувър през декември по заповед на САЩ, припомни Кирилова. Тя се бори със заповед за екстрадиция по обвинения, че е подвела международни банки за отношенията на Huawei с компания, оперираща в Иран, уточни още тя.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт