Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Канада в готовност за ултрабърз 5G интернет през 2020 г.

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 06.06.2019

Chris Ratcliffe/Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Chris Ratcliffe/Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга, слeд като разкри, че обмисля да направи по-голяма част от 5G спектъра достъпна от следващата година, заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Федералното министерство на иновациите издаде документ, подчертаващ промените в търг, който се очаква следващата година, решение за ползване на по-високи честоти от спектъра през 2021 г. и предложение за нови честоти през 2022 г".

"Следващата стъпка от нашия план е да продължим да подобряваме интернет достъпа в по-малките населени места и да позволим своевременното пускане на 5G свързаност, а в същото време да увеличаваме нивата на конкуренция при по-ниски цени за канадците“, коментира министърът на иновациите Навдип Байнс, предаде Елена Кирилова.

"Правителството оценява, че 5G безжичните технологии могат да генерират 40 млрд. канадски долара (29,8 млрд. долара) в Канада до 2026 г. и инвестира 199 млн. канадски долара за петгодишен период, за да модернизира оборудването си".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт