Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп е в разгара на предизборната си кампания по време на визитата във Великобритания

Николай Ваньов, финансов анализатор, „Бизнес старт“, 04.06.2019 г.

Американският президент Доналд Тръмп е на официална визита във Великобритания, но, вместо да виждаме реални резултати по повод външната политика на САЩ, ставаме свидетели на поредната част от предизборната му кампания. Подобно мнение изрази финансовият анализатор Николай Ваньов в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Тръмп използва визитата си във Великобритания, като част от предизборната си кампания, която вече от шест месеца е в ход. Доналд Тръмп в момента не води вътрешна и външна политика за постигане на конкретни цели, а води вътрешна и външна политика с цел печелене на изборите в края на 2020 г.“

Още по темата

Коментарите по повод вътрешните дела на Великобритания го карат да изглежда по-скоро като президент на страната, в която гостува, отколкото на държавен глава на Съединените щати, смята още Ваньов.

„Тръмп има нужда да сключи търговско споразумение и Великобритания изглежда като една лесна цел. Преговорите с Китай, Мексико, Европейски съюз, а от скоро и Индия не се развиват по вкуса на САЩ“.

Пазарите реагират своевременно на поредицата от търговски войни, които Щатите подемат и резултатите не удовлетворяват никого към момента, казва още анализаторът.

„Morgan Stanley, JP Morgan, Bank of America Corp. - всички понижиха очакванията си за лихвените равнища на САЩ, за ръста на БВП, инфлацията е на недобри нива от отдавна. Рецесията не е невъзможна към момента. Едно приземяване в края на 2019 и първото тримесечие на 2020 г. - това е на радара на основните инвестиционни банки“.

Опитът на Доналд Тръмп да упражнява натиск върху Европейския съюз по темата Huawei удря на камък, според Николай Ваньов. С оглед очакванията за новия състав на Европейската комисия, влиянието на американския президент ще бъде още по-ограничено.

Целия анализ на визитата на Доналд Тръмп във Великобритания вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт