Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Фондът за рисков капитал ще се фокусира върху потенциални бизнес модели

Павел Велков, управляващ партньор на "Морнингсайд Хил", Бизнес старт, 31.05.2019

Фондът за рисков капитал ще инвестира в компании в начален етап на развитие, но в малко по-късната част от този етап, когато ще има валидиран продукт или услуга от пазара. Предпочитаме да не се фокусираме върху конкретни сектори, а по-скоро върху потенциални бизнес модели на компании с високи технологии например. Това разкри Павел Велков, управляващ партньор на "Морнингсайд Хил", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Още по темата

"Ще се влага и в сферата на производството на стоки, използващи нови технологии, които позволяват намаляване на разходите да единица продукт. Все повече фирми, концентрирани в производствата - високи технологии, кожа, мебели, изделия от пластмаса и метал, наблягат на това. Темата за навлизане на роботите в производствата е глобална".

B2B моделът е много развит на Запад, особено в САЩ, подчерта Павел Велков. "Тези модели са изпробвани на чуждите пазари. Български фирми използват вече разработени модели. У нас има поле за развитие на такива. В България най-много те са в сектора на високите технологии, програмирането", отбеляза той.

Гостът определи волатилността на капиталовите пазари в исторически контекст като "напълно нормална".


 

Последни новини
Още от Бизнес старт