Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Pinterest разочарова инвеститорите с новата прогноза за приходите си

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 17.05.2019

Pinterest прогнозира приходи, които в голяма степен отговориха на очакваното от Wall Street, с което разочарова инвеститорите, очаквали повече от наскоро станалата публична компания. Новината насочи цената на акциите на компанията с 16% надолу, съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Стойността на книжата на Pinterest е нараснала с 62% от тази при първичното публично предлагане миналия месец, когато беше 19 долара".

Pinterest, която има 291 милиона средномесечни потребители, генерира пари от рекламата и маркетира себе си като начин марките и търговците на дребно да достигнат до потребителите в етапа на вдъхновение на процеса на пазаруване, уточни Елена Кирилова. "Главният изпълнителен директор Бен Силберман повтори едно послание в четвъртък, което Pinterest проповядва от години: Въпреки че онлайн компанията му се конкурира за рекламните долари с Facebook Inc. и Twitter Inc., и дори съобщава подобни финансови и потребителски показатели, Pinterest не е традиционна компания за социални медии", подчерта тя.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт