Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Книжата на Nissan достигнаха 7-годишно дъно

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 15.05.2019 г.

Днес азиатските акции се търгуват разнопосочно, като китайските икономически данни са основното събитие за деня. Това коментира Софи Камарудин за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Забавянето в производството на заводите, продажбите на дребно и инвестициите показа, че икономиката на континента и без това губеше импулса си преди последния рунд на митата“.

Юанът се търгува без промяна след като изтри поскъпването си при публикуването на данните. А китайските акции отново поскъпнаха, след като изтриха част от ръста си преди публикуването на информацията. 
Shanghai Comp. се е насочил към прекъсване на двудневния си спад. А Hang Seng се търгува с леко повишение, отчита Камарудин.

Kospi също леко се покачва за втори ден по ред, а ASX 200 прекъсва двудневния си спад.

Японските акции се колебаят след 7 поредни негативни сесии за Nikkei 225. Една от компаниите, които изпитват проблеми е Nissan. Книжата ѝ се сринаха до най-ниските нива от 2012 насам след като компанията понижи прогнозната си печалба под най-ниските очаквания и намали дивидента си за първи път от 10 години. Така завършва пазарния си коментар Софи Камарудин.

Вижте целия анализ във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт