Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Косровшахи очаква трудни месеци за Uber

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, „Бизнес старт“, 14.05.2019

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи предупреди служителите в своята кампания за предстоящите трудности, пред които е изправен превозвачът за идните месеци след IPO-то си. Това е акцентът на Технологичния коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Борсовият дебют на компанията за споделено пътуване не покри дори най-песимистичните очаквания през миналата седмица, търгувайки се с 11% спад още на първата си сесия, подчертава Кирилова.

„Базираната в Сан Франциско компания продаде 180 млн. акции по 45 долара за ценна книга в четвъртък, а в петък така и не успя да се изкачи над тази цена, завършвайки борсовия ден със 7,6% спад до 41,57 долара, макар че другите акции записаха ръстове. Вчера цената на книжата ѝ се понижи с 11 на сто до 37,08 долара в Ню Йорк“.

Косровшахи припомни, че Amazon и Facebook също са имали трудни дни в началото на своите борсови дни, но експерти са на мнение, че потенциалът пред Uber далеч не е съизмерим с този на въпросните две компании.

Целия технологичен коментар можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт