Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Втечненият природен газ създава ползотворна конкуренция у нас

Кирил Темелков от Българската газова асоциация, „Бизнес старт“, 01.05.2019 г.

Конференцията „Отключване на потенциала на източноевропейските газови пазари - конкуренция, алтернативи, пазари, проекти, сигурност чрез диверсификация. Случаят LNG“ даде някои добри индикации за енергийната независимост на България и осигуряването на добра конкуренция в страната ни в дългосрочен план. Темата се дискутира от Кирил Темелков от Българската газова асоциация в сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Доказателствата за реалната конкуренция са договорите, които вече се случват чрез терминала в Гърция. Втечненият природен газ ще може да се конкурира с тръбопроводния“.

Най-любопитното от изказването на Темелков е, че цените на втечнения газ в момента са по-ниски от тези на тръбопроводния. Това несъмнено ще създаде предпоставки за доста по-добри условия на пазара.

„Доставките на втечнен природен газ може да достигнат до всеки в България. Потребителите съвсем скоро ще усетят, че са получили по-добри алтернативи“.

Цените все повече ще се определят от конкуренцията и търсенето на пазара и от това ще имат най-голяма полза потребителите, смята още Темелков.

За още подробности по темата вижте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт