Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Австралийският индекс ASX 200 се представя най-добре днес в Азия и Тихоокеанския регион

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 24.04.2019 г.

Азиатските акции се търгуват разнопосочно, след като американските затвориха сесията на рекордни върхове, подпомогнати от финансови резултати, коментира Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг.

„Индексът ASX 200 е най-добре представящият се в региона, с ръст до 1,1%, докато австралийският долар поевтинява след  като стана ясно, че инфлацията е забавила темпа си повече от прогнозите през първото тримесечие, което увеличава залозите за лихвено съкращение от централната банка на Австралия“.

Японските акции са под натиск, като автомобилните производители и банките изтеглят надолу основния индекс. Kospi спира 3-дневния си ръст,  като най-силен натиск оказват производителите на чипове, продължава Камарудин.

„Акциите на LG Display поевтиняват с почти 6% тази сутрин, след като производителят на дисплеи публикува по-голямо от очакваното оперативна загуба за първото тримесечие“.

Тук в Хонконг индексът Hang Seng задълбочава спадовете си като акциите на енергийните, технологичните и компаниите за потребителски стоки са сред най-силно изоставащите, докато сме в очакване на още корпоративни резултати, отчита анализатора. Акциите на производителя на ликьор Kweichow Moutai поевтиняват преди излизането на финансовите резултати.

Видео от анализа на азиатските борси вижте по-горе.

Последни новини
Още от Бизнес старт