Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ligna Group инвестира 2 млн. евро в създаването на креативен хъб у нас

Геновева Христова-Мъри, управляващ директор, Ligna Group, Бизнес старт, 23.04.2019

Компанията за обзавеждане Ligna Group инвестира 2 млн. евро в създаването на креативен хъб у нас, като очаква възвращаемост на инвестицията в порядъка на около 10 години. Повече за мястото, чиято цел е да събере и подпомогне занимаващите се с креативни дейности, разказа Геновева Христова-Мъри, управляващ директор, Ligna Group, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Сградата на компанията е 6-етажна, като се опитва да съчетае креативността в лицето на българските творци и находчивите технологични решения, отбеляза Христова-Мъри.

Креативното общество в София изглежда само чакаше създаването на място, на което да се събере... В хъба има представители на всички креативни сектори, започвайки от продуктов и интериорен дизайн и включвайки модерните като визуални изкуства, както и музика, медии, филми“.

Проектите на компанията в креативната сфера не се изчерпват дотук, добави управляващият ѝ директор.

Част от останалите инициативи, за които тя разказа, е създаването на звукозаписно студио, което ще продуцира български певци, а целта е популяризирането им зад граница.

„Първият проект на студиото с български изпълнител ще бъде факт още в края на май“.

Друга инициатива на компанията е създаването на Design Academy, в която родни таланти ще се обучават на анимация, видео артс, 3D mapping и гейминг, разказа Христова-Мъри. Проектът ще се реализира съвместно с Антъни Христов, арт директор на PIXAR за продукции като Wall-e, Търсенето на Немо и Феноменалните 2, добави тя, като отбеляза, че се очаква обучението да стартира следващата година. 

„Вече се намираме в т.нар. „икономика на преживяванията“ – комерсиалното и материалното губят смисъла си. Талантът и всъщност човекът са нещото, което в дългосрочен план роботите не могат да изместят“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от Бизнес старт