Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български стартъп насърчава използването на електромобили с иновативна идея

Деница Даверова, travelbyelectric.com, Бизнес старт, 19.04.2019

Обиколка на 100-те национални туристически обекта с електромобил – с тази идея българския стартъп се опитва да насърчи използването на електрически превозни средства у нас. Повече за нея разказа Деница Даверова, travelbyelectric.com, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Кампанията на стартъпа „Обиколи 100-те национални туристически обекта“ работи съвместно с общините, в които се намират те, за изграждането на зарядни станции, посочи Даверова.

Има доста европейски проекти за изграждането на зарядни мрежи и много опции като цяло, от които общините могат да се възползват“.

Гостът посочи, че на този етап няма градове у нас, които да са са изградили зарядна мрежа по този начин.

„За момента инвестициите в подобна инфраструктура няма как да имат голяма възвращаемост, но това все пак е транспортът на бъдещето и ние трябва да се насочим към него“.

Засега родният стартъп разполага с един електромобил и разчита на собствено финансиране, като се надява скоро да намери и своя инвеститор, разказа неговият основател.

„Идеята е да се закупят 30 автомобила в първите 3 години на стартъпа и да се развие мрежата, така че след 3-тата година да бъдат закупени още 70“.

Повече по темата очаквайте във видео материал.

Последни новини
Още от Бизнес старт