Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Netflix понижи прогнозата си, докато конкуренцията в бранша се засилва

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 17.04.2019

Netflix даде разочароваща прогноза, която притесни инвеститорите в момент, в който Walt Disney и други играчи се подготвят да засилят конкуренцията на холивудския пазар на видео стрийминг. Въпреки лошата прогноза, компанията отчете резултати, които надминаха очакванията на Wall Street. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Книжата на Netflix понижиха стойността си с около 1% до 335,02 долара по време на следборсовата търговия, заяви Кирилова.

"От платформата за видео стрийминг прогнозират, че ще бъдат привлечени 5 млн. нови абонати за периода от април до юни. Това се оказа под очакваните 5,48 млн., колкото е консенсусната прогноза на анализаторите, анкетирани от FactSet".

Netflix привлече рекорден брой плащащи абонати през първото тримесечие, с което общият брой на потребителите достигна 148,86 млн., коментира тя.

"Tъкмо приключилото първо тримесечие включваше дебютите на оригиналните продукции "Sex Education" и "Russian Doll", а същевременно компанията повиши цените в САЩ, Мексико и Бразилия".

В писмо до акционерите Netflix твърди, че наблюдава „лек краткосрочен ефект на оттегляне“ или отпадане на потребители от услугата в отговор на повишаването на цените, допълни Кирилова.

Последни новини
Още от Бизнес старт