Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Huawei напредва по пътя към лидерството в областта на 5G

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 16.04.2019

Китайската компания Huawei Technologies обяви, че до края на март си е подсигурила 40 търговски договора за изграждането и оперирането на петото поколение телекомуникационна инфраструктура. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Очаква се обаче САЩ да притиснат своите съюзници по време на срещата си с тях следващия месец в Прага с настоявания да приемат политически мерки, които да направят по-трудно за Huawei доминира 5G мрежите, посочи още Кирилова.

През последните месеци Съединените щати се срещат със своите съюзници, за да ги предупредят, че Вашингтон вярва, че оборудването на Huawei може да бъде използвано от Пекин за шпионаж. Huawei Technologies многократно отрече тези обвинения“.

Представител на американските власти, запознат с плана, твърди, че срещата в Прага на 2 и 3 май бележи стратегическа промяна в начина, по който правителството на САЩ иска да принуди своите съюзници да се откажат от Huawei и други 5G доставчици в бъдеще, разказа още главният редактор.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт