Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са възможностите пред бъдещите висшисти за кариерно развитие в България?

Росица Радоева, мениджър на сайта Rabota.bg, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС, Бизнес старт, 15.04.2019

Идеята на бизнес форума „Кариери УНСС – 2019“ е да събере максимално повече хора, които си търсят работа в различни сектори. Поради това представяме компании, които не са само от финансовия сектор. Това каза Росица Радоева, мениджър на сайта Rabota.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Тази година има доста технологични компании в УНСС, което е успех. През 2018 г. компаниите, които участваха, бяха предимно от финансовия сектор, търговията и сферата на производството".

Необходимостта от провеждането на такъв тип събитие е голяма, защото то дава възможност на студентите да се срещнат с топ компаниите в България, заяви Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС.

"По данни на НОИ 97% от студентите след завършване на УНСС са осигуряващи се лица. Това показва, че те се позиционират на пазара на труда и намират по-най бързия начин нишата, в която искат да се развиват".

В туристическия сектор недостигът на кадри е осезаем и се търсят кадри от Украйна и Молдова, които да запълнят дупките с евтина работна ръка, коментира той.

В сферата на туризма през летния сезон заплащането е доста високо спрямо предходните 2 години, обясни Радоева.

"Компаниите, които предлагат високи възнаграждения, са и във финансовия сектор. През последното тримесечие компаниите от финансовия сектор, IT сектора и селското стопанство дават високи заплати".

Във видео материала вижте целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт