Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България няма проектна готовност за получаване на втечнен природен газ от Катар, заяви експерт

Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарски бизнес съвет, Бизнес старт, 12.04.2019

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От страна на Катар има силно проявена заинтересованост за доставка на втечнен природен газ, но България няма проектна готовност. Това каза Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарски бизнес съвет, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Без проектна готовност и реален бизнес план, не могат да бъдат направени никакви инвестиции".

Политиката на Катар към България е изключително последователна. Миналата година имаше посещение на емира на Катар с много сериозна бизнес делегация, в която въпросът за инвестициите в България беше поставен много сериозно, заяви той.

"Тази година при нашето посещение този интерес беше потвърден с твърди финансови параметри. От голямо значение за България е представянето на сериозни държавни проекти и сериозни частни проекти, които биха могли да намерят пряко инвестиране от страна на Катар".

Очакваме резултатите през следващите месеци, коментира Карастоянов.

„Сигналът, който идва от българската държава, не е достатъчен. Работата на външно министерство в последователно търсене на инвестиции търпи сериозни критики. В държавите от Персийския залив е важно показването на заинтересоваността на ниво външни министерства“.

Във видео материала може да проследите целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт