Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Финтех е предимство, от което всички банки вече се възползват

Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, „Бизнес старт“, 11.04.2019 г.

В България за пръв път бе представено приложение за мобилно банкиране от ОББ, което предоставя възможност за работа от едно място с няколко банкови сметки към различни финансови институции. Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, коментира апликацията за „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Финтех заема все по-важна роля в работата на банките и техните клиенти и страната ни се старае да не изостава от западните тенденции, коментира Димитров. Вече има доказано работещи модели на мултибанкови приложения в скандинавските държави, от където е взет и примера за българския пазар.

„Банкирането през приложенията ще са малко по-сигурни от разплащанията в клон на банка, защото имаме още едно ниво на защита. Няма система, която да не може да се пробие, но продължаваме да търпим развитие“.

Притесненията в обществото отново са налице и те касаят не само сигурността, но и поверителността на личните финанси.

„Ако някой иска да следи баланса ни, това няма да е по-лесно сега, нито ще е по-трудно“.

За сега възможностите на новото приложение на ОББ са ограничени до там, че можем да правим справки с други наши сметки. Светослав Димитров казва, че се работи и за следващата стъпка, а именно възможността да правим нареждания без да губим излишно време между аповете или още по-архаичното висене по опашки в банковите филиали.

Целия разговор по темата можете да чуете във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт