Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Morgan Stanley значително занижи очакванията си към Tesla

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 09.04.2019 г.

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley значително сви очакванията си за Tesla в понеделник, заявявайки, че очаква автомобилопроизводителят да достави по-малко превозни средства през 2019 г., особено от скъпия седан Model S и спортния Model X, предава главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в традиционния технологичен коментар за „Бизнес старт“.

Анализаторът на Morgan Stanley Адам Джонас понижи целевата си цена за Tesla от 260 до 240 долара за акция и намали прогнозите за редица ключови финансови показатели, включително за приходите, печалбата, паричния поток и брутните маржове, след като компанията отчете разочароващи доставки за първото тримесечие през миналата седмица. Джонас поддържа еквивалента на неутрален рейтинг за акциите.

Акциите на Tesla поскъпнаха с близо 1% в понеделник, но загубиха повече от 17% от стойността си от началото на годината.

Освен спадащите доставки, негативните настроения около акциите на Tesla също биха могли да навредят на сегашния бизнес на компанията, каза Джонас.

„Ние сме все по-загрижени за въздействието, което опасенията за финансовата мощ на Tesla и перспективата за ликвидността могат потенциално да окажат върху морала на служителите, възприятията на клиентите и позицията на ключови заинтересовани страни и доставчици", каза той.

Сега Джонас очаква Tesla да достави 344 000 автомобила през 2019 г., което е в най-ниския диапазон на очакванията на ръководството на Tesla и е под предишната прогноза на Джонас за 362 000 единици. Той очаква Tesla да достави средно 14 800 Model S и X за тримесечието и 287 500 седана Model 3 за годината.

Какви са целите за IPO-то на Uber и защо цената на акциите на Sony се повиши можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт