Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бордът на директорите на Tesla разследва Мъск за разправа със служител

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 08.04.2019 г.

Бордът на директорите на американския производител на електрически коли Tesla е разгледал доклад за разгорещен спор между главния изпълнителен директор Илон Мъск и служител на компанията, уволнен през септември. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Служителят твърди, че Мъск го е бутнал и му е попречил да вземе личните си вещи, докато напускал Tesla. Според друг източник на Bloomberg физическият контакт се е изразявал в леко докосване“.

Събитието се е случило в центъра за доставки на Tesla във Фримонт, Калифорния, на няколко мили от завода за сглобяване на автомобили, посочи още Попов.

През септември беше „последният спринт“ в трескавото трето тримесечие, за което Мъск обяви, че компанията е в „ада на логистиката на доставките“, докато праща готовите автомобили на клиентите. Тогава бе налице и проверка на регулаторите заради туит, в който казва, че ще свали Тесла от борсата. По късно Мъск се опяви в популярен подкаст, излъчван на живо, където пуши марихуана“, припомни главният редактор.

Мъск отново се е сблъскал със служителя извън центъра и е продължавал да го ругае, предупреждавайки го, че ако нарани Tesla, „ще бъде убит“, твърди един от свидетелите на инцидента, разказа Попов.

Бордът на директорите на Tesla отказва да коментира изрично темата за заплахите, като не е ясно и кой е ръководил разследването и кога се е провело то, добави главният редактор.

Повече по темата вижте във видео материала. 

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт