Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Samsung се насочи към най-ниската си тримесечна печалба от повече от 2 г. насам

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 05.04.2019

Samsung Electronics обяви, че се насочва към най-ниската си тримесечна печалба от повече от 2 години насам. Причините за това са по-слабото представяне на чиповете за памет, забавящите се продажби на дисплеи, както и нарастването на конкуренцията на пазара на смартфони, засегнали маржовете на компанията. Това съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Южнокорейският технологичен гигант заяви, че оперативната му печалба вероятно се е свила с 60 на 100 през първото тримесечие спрямо година по-рано, като не отговаря на очакванията на анализаторите, и така компанията се насочва към най-слабото си тримесечие от крaя на 2016 г. насам".

Книжата на Samsung повишиха леко стойността си, преди да изтрият ръста и да започнат да се търгуват почти без силни движения, отбеляза Елена Кирилова. "Бизнесът с чипове е основен двигател на растежа на печалбата. Най-големият производител на смартфони и чипове на памет посочи в документи към регулаторите, че в периода януари-март печалбата му е достигнала 6,2 трлн. вона, което е под очакваните 6,8 трлн.. вона. Приходите вероятно ще спаднат с 14 на 100 спрямо година по-рано до 52 трлн. вона", обобщи данните тя.
 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт