Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Посещението на екзотични дестинации крие своите рискове

Джорджа Де Марки - травъл блогър и създател на Saveti.bg, „Бизнес старт“, 04.04.2019 г.

Какви опасности дебнат туристите в някои от най-посещаваните екзотични дестинации по света и как да се предпазим от тях. Това коментира Джорджа Де Марки – травъл блогър и създател на сайта Saveti.bg, пред Христо Николов в сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Доста разпространено е появата на лица с униформи, които се представят за органи на реда, но не са. Могат да ви искат документи и да ви кажат, че има нещо нередно с визата ви“.

Съветът на Де Марки е да настоявате униформените да се легитимират или да потърсите най-близкото полицейско управление, за да е сигурно, че наистина имате проблем с документите.

Оказва се, обаче, че дори полицията влиза в част от измамните схеми, но от малко по-различен тип.

„Когато взимаме под наем джет или скутер, задължително трябва да го снимаме преди да се качим, защото при връщането може да бъдем изнудени да платим за щети, които не сме предизвикали. Не е изключено да пристигнат и полицаи, които да ви заплашат с арест и да ви принудят да платите глобата“.

Нужно е и да се информираме за законите на дадена държава преди да решим да я посетим, казва още блогърката. Някои съвсем нормални за нашите ширини действия биха могли да ни навлекат сериозни неприятности, независимо, че сме туристи.

Всички опасности и съвети от Джорджа Де Марки можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт