Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Безос е обект на саудитска хакерска атака, твърди експертът му по сигурността

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 01.04.2019 г.

Тези обвинения звучат като сценарий за холивудски трилър: за да получи интимни снимки и лични съобщения от основателя на Amazon Джеф Безос, Саудитска Арабия е трябвало да хакне мобилния телефон на предприемача. Това твърди Гавин де Бекер, консултант по сигурността на основателя и главния изпълнителен директор на Amazon.com Inc., в свой материал за Daily Beast, цитиран от Бойчо Попов в технологичния си коментар за „Бизнес старт“.

Де Бекер е стигнал до това заключение, след като подробно е разследвал случая. Причината за всичко това той вижда в отразяването на в. Washington Post, собственост на Безос, по случая Джамал Кашоги.

Разследването „заключава с висока степен на увереност, че саудитците са имали достъп до телефона на Безос и са получили лична информация“, казва де Бекер. Не е ясно до каква степен American Media Inc. е знаела подробностите, пише той. Безос, собственик на Washington Post, обвини издателя на National Enquirer, че се опитва да го изнудва, коментира още главният редактор на Investor.bg.

Безос написа в блога си, че „непреклонното отразяване“ на убийството на колумниста на Washington Post е „несъмнено непопулярно в определени среди“. Кашоги, гражданин на Саудитска Арабия, бе убит и разчленен от хора, близки до саудитския принц, а американски депутати твърдят, че разузнаването доказва участие на принца в убийството. Това казва още по темата Попов.

Какви са резултатите от първичното публично предлагане на Lyft и каква е поредната инвестиция на Daimler можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт