Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

САЩ обвиниха Facebook в продажбата на дискриминационна реклама

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 29.03.2019

Американските власти обвиняват Facebook в продажбата на целенасочена, дискриминационна реклама, която нарушава американския закон за справедливо жилищно настаняване. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Според министерството на жилищното строителство и градоустройството социалната мрежа позволявала на рекламиращите жилища лица да изключват хората, които са класифицирани като родители, с неамерикански произход, нехристияни и др., поясни Попов.

Цивилното дело на правителството срещу Facebook е внесено на фона на усилията, които социалната мрежа полага, за да се справи с много от повдигнатите въпроси в тази насока и през миналата година елиминира някои опции за таргетиране на реклами, с които би могло да бъде злоупотребено, добави главният редактор.

През миналата седмица компанията от Менло Парк, Калифорния, постигна извънсъдебни споразумения с Националния алианс за жилищно настаняване, Американския съюз за граждански свободи и други организации, да промени начина, по който жилищните и кредитните реклами могат да бъдат пускани на платформата“.

Регулаторите в САЩ преразглеждат и дали рекламите, поставени от Twitter Inc. и Google на Alphabet Inc. също дискриминират хората, търсещи място за живеене, добави главният редактор.

 

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Още по темата

Още по темата

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт