Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Uber предлага над 3 млрд. долара за конкурента Careem

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 25.03.2019

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies ще предложи над 3 млрд. долара за придобиването на базирания ѝ в Дубай конкурент Careem Networks FZ, твърдят двама източници, запознати с въпроса. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Офертата на Uber ще бъде обявена в началото на тази седмица, посочва трети източник, коментира тя.

"Uber ще плати 1.4 млрд. долара в брой и 1.7 млрд. долара в конвертируем дълг, които ще се конвертират в книжа на цена от 55 долара за ценна книга, писа по-рано Bloomberg, позовавайки се на документи".

Uber се подготвя за първично публично предлагане, а банкерите очакват то да достигне до 120 млрд. долара, обясни Кирилова.

"Базираната в САЩ компанията за транспорт и логистика търси нови области на растеж, въпреки че се сблъсква с огромна конкуренция на основния си бизнес с превози от страна на играчи като Lyft".

Първичните публични предлагания на Lyft и Uber са ключови за технологичните еднорози - стартъпи с оценка от над 1 млрд. долара, от Силициевата долина, които тази година планират да станат публични, допълни тя.

Във видео материала вижте целия технологичен коментар.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт