Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Amazon увеличава конкуренцията в мобилните реклами

Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов за технологичните новини в предаването „Бизнес старт“, 22.03.2019 г.


Amazon.com Inc. намери нов начин да вземе парче от пазара на дигитална реклама за 129 милиарда долара, доминиран от Google и Facebook Inc. - продавайки видеоклипове в приложението за пазаруване за смартфони на гиганта в електронната търговия, предава главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов, позовавайки се на Bloomberg.

Amazon се очертава като бързо растящ претендент на пазара за цифрови реклами, тъй като генерира 50% от всички онлайн продажби в САЩ. Пазарният дял на Amazon в областта на цифровите реклами ще нарасне до 8,8% през тази година спрямо 6,8% през 2018 г., става ясно от доклад на EMarketer Inc., цитиран от главния редактор. Лидерът Google ще отчете спад на дела си до 37,2% от 38,2%.

Преди две години най-големият онлайн търговец започна да добавя към сайта повече видеосъдържание, свързано с продуктите, за да попречи на купувачите да се обърнат към YouTube и Instagram, за да гледат видеодемонстрации и препоръки от инфлуенсъри, каквито не намират на Amazon. Много от тези видеопостове на други платформи имат връзки към сайтове, различни от Amazon, където купувачите могат да купуват продукта, коментира Попов.

Всички подробности около нововъведението на Amazon можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт