Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кампания за пролетно почистване на Столична община стартира днес

Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат, Бизнес старт, 20.03.2019

Кампанията за пролетно почистване на Столична община започва от днес и официално ще продължи до 15 април, като ще се работи на цялата територия на София. Това каза Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

В първата си част кампанията се насочва най-вече към кварталите – междублоковите пространства, детските площадки, детските заведения и др., а във втората ѝ част ще се почистват водните басейни, паркинги, местата за отдих, крайградските райони и основно ще се залесява, отбеляза Георгиева.

Всеки желаещ гражданин може да се включи и то не само за чистене. Извършват се много различни инициативи, които водят до облагородяването на околната среда“.

Гостът посочи, че бизнесът също има активно участие в инициативата с доброволен труд, средства и техника.

Всяка година бизнесът почиства между 100 и 150 замърсени места... Предстои организациите да започнат да контролират по-упорито служителите си в това отношение, всяко дружество може да обърне по-голямо внимание на проблема“.

Георгиева коментира и примерът, който страната ни може да вземе от Европа. Според нея той е предимно съсредоточен в налагането на санкции при неспазване на закона, които трябва да са наистина респектиращи за обществото.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от Бизнес старт